THURØ 33 KLUBBEN




BEMÆRK: Denne side er alene et snapshot fra klubbens oprindelige hjemmeside i december 2019 med alle forbehold.
 
Træffet 29/30 juli var et jubilæumstræf, idet  beslutningen om Thurø 33 Klubben blev truffet i Skovshoved den 19. november 2006. Første ordinære generalforsamling blev holdt i Fredericia den 3. marts 2007.
Der var - som det plejer- et fortræf i Dageløkke og hovedsceancen blev holdt på Walsted Bådeværft, hvor man - som tidligere - velvilligt stillede lokaler og hygge til rådighed.

Selvom vi godt kunne have været flere, havde vi et dejigt træf, i til tider lidt blandet vejr, og det var dejligt at gense klubmedlemmerne. - Flere havde ytret ønske om at deltage, men var forhindret af en eller anden grund. - Men det tegner godt for fremtidige arrangementer.

Følgende både deltog hos Walsted: Frigg, Stormy, Smilla, Anne-Kiki, Solitaire, Nadja, Aquila, Rosamunde og Carin. Og besætningerne fra Perle og Lunke havde transporteret sig til træffet ad landevejen.

På fortræffet i Dageløkke deltog Nadja, Smilla og Carin.

Nedenfor kommer lidt billeder, taget af Peter Hyllested (Nadja) , og jeg har forsøgt at sætte lidt tekst til (uden ansvar)

/Jørgen



Her ligger tre kønne thurøer i Dageløkke havn. Der var frisk vind, da vi anløb og masser af plads i havnen. - Rygtet havde ellers lydt, at det var en kedelig havn, hvor der intet skete.
Det var nu ikke vores opfattelse. Vi havde en god snak med havnefogeden om havnen og dens udviking de sidste år, hvor den havde været i forfald. Men nu står den helt pænt og facilliterne er OK og der etableres nye til næste år.
Naturen i området er stille og køn.

Vi samledes om aftenen i den lokale havneresturant, hvor "kromutter" også var den person, der havde forpagtet hele havnen og sammen med sin mand, der var den "praktiske" havnefoged, drev hele havneområdet.

En dejlig middag og lidt vin til lukkede af for den dag.


Så blev det lørdag morgen, hvor vi havde et fælles morgenbord i havnens lokaler. 

Vi var klar over at det ville blive modvind til Thurørevtønden og masser vf vind.

Formanden startede fint ud med to reb i storsejlet
og en indrullet fok og styrede over mod Fyn på en bidevind. - Men da der skulle stavvendes og holdes sydover tog mageligheden over, og skuden fik lidt "jerngenoa".

Nadja valgte den behageligere metode med motor hele vejen. - Heldigvis, for så fik vi lidt billeder af skuderne.

- og de vilde mennesker i Carin skulle absolut have sejl på hele tiden.
Der måtte dog rulles lidt mere på genoaen lidt senere, da det friskede noget.

Frisk tur, men godt det kun var en begrænset tur, vi skulle ud på.
 
Så er vi ankommet til Walsteds Bådeværft og ligger godt fortøjet til broen.
Flere har fået signalflagene op i den friske vind og nogle har lovet at anskaffe sig nogle til fremtidigt brug. - Det er altså så festligt. Dem af stof er de bedste, da de ikke larmer så meget. - Men altså, bare der er nogle...

Anne-Kiki fik en første parket ved bolværk og er klar til regnvejret.

Med "reglementeret" signalflag ser vi Stormy ved den anden bro.

Solitaire havde lagt sig på yderst på broen med en god udsigt mod øst og vest. 

Men mon ikke det blev en god rullen i søvn til natten?
Så blev bordet sat op af de mandige deltagere og dækket af de kvindelige deltagere, anført - så vidt huskes - af Helle fra Rosamunde, som udviste et fortræffeligt indsigt i den slags sager. - Tak for det.  - Det ses, at mændene er kravlet i skyggen, sikkert svedige efter det store slæb...

Læg lige mærke til detaljerne i billedet til højre. Kassereren har sokker i sandalerne, hvilket han flere gange er blevet bebrejdet for af fru Birthe. Man går da barfodet i sandalerne, påstår hun. Meen jeg synes nu, det er mere mandigt med sokker på - Undskyld Poul Tom...
Man kan vist lige ane det.. Wilhelm af Fehmarn, i færd med at forklare Gert hvordan det hele hænger sammen, tror jeg efter det med pegefingeren...

Iøvrigt havde Wilhelm den sædvanlige gigantiske flaske rødvin med til folket, - ganske som han plejer. Og vi har igen fortalt ham, at det nu er blevet en sædvane, som han må holde i hævd.

Jo, Wilhelm kan vi ikke undvære.
Sidste gang vi havde musik til træffet var i 2014, hvor "Spinning Wheele" spillede for os. Dette orkester eksisterer ikke mere, og vi måtte se os om efter andre.

Vi faldt over disse to søde mennesker, der sammen har dannet en duo kaldet ELSBORGMARIBO, efter deres navne, Mette Elsborg og Erik Maribo. De havde begge været med i et større orkester og fandt ud af, at de kunne lave noget sammen. 
- Og det må man sige, at det har de gjort godt.
Der er 30 års forskel mellem dem, men musikalsk er de på linie.
Man kan læse om dem på 
www.elsborgmaribo.dk.

De satte en god stemning for vor fest.
Her er Palle i snak med Thorvald Walsted. - Sikkert om noget teknik, som mænd typisk snakker om...

- andre kan ikke sidde stille og lader sig inspirere af de to musikanter.



Af billedet til højre kan man slutte at fotograf Peter ville se, om han kunne få det store overblik, og det ser ud til at lykkes.
- Og så slutter festen som den plejer, ved at kasserer rykker lidt i skipperklaveret, vel vidende, at det alligevel er tid at gå til køjs.

Men da var klokken også blevet 01.30 ca. 


Det forlyder, at alle er kommet hjem i god behold.
Hjemturen har været i blandet vejr- mildt sagt,- men vi søfolk frygter jo kun haven...

Tak for et godt træf til alle og specielt til Walsted's

notat: Jørgen 
CMS med søgemaskineoptimering og ehandel