Anders Heering singlehanded i Freia, mens skipper tager billeder. Køge Bugt efteråret 2005.
Kompromisløse Aage Walsted stod for byggeriet af de 32 Thurø’er. Han er med på det første Thurø 33 træf nogensinde et år før han gik på pension fra værftet han startede i 1948.
Freia i Isefjorden, sommeren 2005. Her traf hun manden som havde støbt skroget på LM Glasfiber i midten af 1970’erne.
Salonen i en Thurø er præget af fornemt apteringsarbejde. Bag masteskottet er et søtoilet i bagbord side, håndvasken til styrbord. I forepeaken en dobbeltkøje.
Thurø 33
3/4 ton cup cruiser
A. Walsteds Baadeværft
Thurø/DK 5700 Svendborg
Konstruktører: Niels & Peter Roos
Længde overalt 10,05 m
Længe vandlinie 8,25 m
Bredde 3,05 m
Dybgang 1,77 m
Deplacement 4959 kg
Sejlareal 56 kvm
Skrog og dæk er bygget af L.M. Glasfiber i Lunderskov i håndoplagt polyester, dækket er en sandwich-konstruktion med balsatræ.
Kølen er af bly med en vægt på 2250 kg.
Båden har flush-dæk og gennemgående masthead mast i aluminium med et enkelt sæt salingshorn. Masten er enten i alu eller sorteloxeret. Cockpit med centerspil agter, som bruges til stagsejlet eller spileren.
Der er bygget 32 Thurø-både. Alle sejler i dag. Seks er i Tyskland, én i Norge og én i Holland.
Båden er indrettet med et lukaf i forpikken beregnet til to personer, i salonen er der to liggepladser langs et opklappeligt bord, kortbord i bagbord side, pantry i styrbord side. Under cockpit er der en hundekøje.
Under styrbord sofa er der en vandtank i rustfrit stål på 90 liter. Tilsvarende er der en dieseltank i bagbord side.
Thurø’erne kan være indrettet lidt forskelligt, da køberne har haft egne ideer. De fleste har rorpind, en enkelt har ratstyring. Karakteristisk og sjældent set i andre både er centerspillet, som er placeret agter i cockpittet.
Nogle har en smal pilotkøje, andre har foretrukket skabe. Båden er knastør, fordi den har et isolerende indre skrog i træ hele vejen rundt.
Oprindelig var båden udbudt til enten værfts- eller selvaptering. Det sidste var der kun én køber, som turde bide skeer med. Gert Saaby gjorde det selv hjemme i haven. Om arbejdet sagde Walsted, at han ikke kunne have gjort det bedre hjemme på værftet.
Bådene er klassisk indrettet, men karakteristisk er der skabe og skuffer over det hele. Der er masser af stores og båden stuver så godt, at det kan være svært at finde sine ting igen, når de først er gemt af vejen.
På vej mod nye eventyr i Køge Bugt, sommeren 2005
Spilersejlads kræver altid opmærksomhed. Selv i magsvejr: Uffe Hansen er koncentreret
Klubbens (første) webmaster forsøger med håndspilet genua at fange en smule luft i en temmelig tåget kapsejlads, foråret 2006 i Køge Bugt.