Lunkes historie

Lunke er bygget 1981 som nummer 22.
Navnet har klang af Lunkebugten syd for værftet. Den første ejer havde angiveligt sommerhus i området og båden skulle have ligget for anker i bugten når den ikke blev passet af Walsted eller var i hjemhavnen Vedbæk.
Lunke skal herefter have været et par år i Tyskland og 2 år i Ebeltoft hvor hun fik sit oprindelige navn igen.
I 2005 kom hun til Svanemøllen, i fælles ejerskab af Familierne Eriksen & Eriksen.
Lunke adskiller sig på et punkt fra de øvrige Thurø’er. Den første ejer ønskede at også Push- og Pullpit skulle ligne dem fra Finland. Pullpitten blev så leveret med lukket front og lanterner i indfældede beslag på siden Meget flot men også upraktisk anløb til pontonbroer og klippeskær. Hældningen er bevaret men der er nu en traditionel skandinavisk udskæring i front.
Lunkes spiler der luftes ved festlige lejligheder er prydet med et ældre fragtskib i profil. Den første ejer var angiveligt reder for mere end Lunke, og et tilsvarende logo er set på et dørskilt i Tuborg havn
En ting der præger Lunke og de øvrige Thurø’er er valg af materialer, komponenter og byggekvalitet. Ting af god kvalitet holder længe og godt. Ferskvandskølet Bukh motor, Lewmar spil, 11 mm teakdæk mv. er fortsat i god stand. Lunke bærer præg af at have været passet på. Det forsøger vi at leve op til, selvom vi, med dobbelt ejerskab måske nok sejler længere sommertogter end mange men langt fra alle andre.
Scroll to Top