Fra Poul Tom Hansen er modtaget (4.1.2009):

Rosamunde af Rudkøbing

Bygget 1976 som nr. 9 af de 32 byggede både. Byggenummer 145. Sejlnummer D 745.
Ejerliste:
1976 – 1990 Søren Lotz. Båden blev døbt ”Johanne” og fik hjemhavn i Skælskør.
Vi har fået fortalt, at Lotz havde 4 drenge hvorfor der skulle bruges en del køjepladser. Båden er derfor indrettet med pilotkøjer i hver side i salonen samt et lille overskab i hver side, tæt ved hovedskottet.
Lotz var en ivrig kapsejler, og gamle Thurø-sejlere beretter om friske dyster med Johanne under flere Sjælland Rundt-kapsejladser. Da båden jo skulle bruges meget til kapsejlads, skulle vægten minimeres og der blev derfor fra starten ilagt en 9 hk motor, som jo kun skulle bruges til ”ud- og ind af havnene”. Motoren blev i 1987 udskiftet med en 18 hk Volvo 2002 ferskvandskølet som fungerer udmærket, om end den soder generende omkring udstødningen. Båden var vel, som den eneste Thurø 33, udført med storsejlsskødningen på en kraftig rustfri skødebro, monteret på ruftaget over nedgangen til salonen (som man kender det på de fleste tyske og franske både i dag).
1990 – 1996 Jens Møller Jensen. Båden blev  døbt om til Kick III og fik hjemhavn i Rungsted.
Møller Jensen sejlede ikke meget i båden. Dog var  deltagelse i Sjælland Rundt fast hvert år. Da vi købte båden  fortalte han, at den stort set ikke havde sejlet i de foregående 3 år.
1996 – ? Helle Svensson og  Poul Tom Hansen. Båden bliver nu døbt om til Rosamunde efter Helles forældres tidligere både og den får hjemhavn i Rudkøbing Lystbådehavn.
Bådens æra som kapsejladsbåd sluttede ved vores overtagelse og  den bliver nu udelukkende brugt som turbåd. Det bliver den så også flittigt. Stort set hver week-end fra medio maj til primo oktober er vi af sted. Enten på besøg på en af de sydfynske øer, en af kystbyerne eller et smut ned i det nordtyske.
I hver sommerferie er vi af sted i alle 3 uger. Den svenske vest-skærgård har  været besøgt flere gange. I 2007 gik turen til Rügen i det gamle øst-tyskland.  Sommerturen 2008 gik til Blekingeskærgården og videre op til Kalmar og Øland. Vi var utrolig heldige med vejret. Sejlede derover med en vestenvind. Da vi skulle hjemover havde vi een dag med modvind, så gik vinden i øst og vi fik slæk på skøderne hele vejen hjem.
Båden vi overtog i 1996 var en godt brugt båd. Prisen var derefter og vi mente vi kunne se muligheder i den. Vi er nået et stykke med renoveringen men der er stadigvæk en del at lave. Hver vinter står den tørt og trygt indendørs hos Bianca i Rudkøbing. Der er således mulighed for at ”pusle” om den i hele vinterhalvåret.
Forbedringer gennem årene:
1997.  Storsejlskødning flyttet fra ruftag til ny skødebro i cockpit. Ny sprayhood. På grund af skødebroen over nedgangen havde det ikke tidligere været muligt at monterer sprayhood. Fortress letvægtanker monter på beslag på agterstol. Ny skydekappe.
1998. Landstrøm med Tyster- lader og HFI-relæ monteret. Motor ude, gennemgået og malet.
1999. Nyt genuaskødespil Frederik Andersen ST46 monteret på midterkonsol i cockpit.
2000. Nyt Furlex rullesystem med ny triradial rullegenua. Nye ”glas” i koøjer. Nyt cockpittelt.
2001. Nye hynder overalt. Nyt Eno gaskomfur med ovn.
2002. Båden står på land for montering af nyt teakdæk.
2003. Nyt teakdæk. Nye Rutgerson skødeskinner og –vogne for genuaskødning med flydende skødepunkt. Ankerrulle (Walsted) monteret på stævnbeslag. Gasanlæg monteret i ny ankerbrønd. Gennemgående sejlpinde i ekst. storsejl (virker godt). Ny garnering under dæk i forrum.
2004. Nye rustfri Frigast lampetter i salon. Motor ude, gennemgået og malet.
2005. Ny motorlem i cockpit. Ny skødebro.
2006. Nyt ”glas” i forlugen.
2007. Rustfri Bruce-anker på stævnbeslag. Isothern Asu køleaggregat monteret i køleboks.
2008. Ny rorpind. Ny garnering under sidedæk I salon. Nye låger med spejlglas i toiletskab. Ny mastering i rustfri stål. Ny rustfri Frigast kortbordslampe.
Rudkøbing januar 2009
Scroll to Top