Rødfisk

Byggenummer 147 (1977)

Rødfisk er i marts 2016 købt af Ralph Jensen, boende i Haderslev. (tidligere Vordingborg) Båden kommer til at stå i en lade et par år, hvor den sættes i stand.
Ved et besøg i laden d. 25.2.17 fik vi (CARIN) et indtryk at det store arbejde Ralph er i gang med. Der går nok et par år. Måske 1.5.2019? Billederne taler vist for sig selv?
Godt at kende en landmand med en god hal. Der er prøvemalet med en grå farve på agterspejlet. Ralph oplyser, at der sker navneændring på et tidspunkt.
Heller ingen bundbrædder tilbage
Sgutte meget tilbage af apteringen
Her ses forstærkningen ved røstjernet
Stringere i forskibet. Sjovt, at de ikke er ens i siderne?
Også instrumenterne sad i vejen for renoveringen
Dækket belægges med glasfiber helt ud til skrogkanten og alulisten genmonteres herefter. Dækket males. Ralph oplyser at det ikke bliver tungere end et teakdæk, da der under glasfiberen pålægges et fyldmateriale for at komme op i højde med scandækket.
Fru “Carin” og den energiske Ralph
Flotte linier
Der går noget glasfiber og fyldmateriale til.
Der ser lidt tomt ud….
Billederne nedenfor er løbende modtaget og et “kontrolbesøg” 30.11.18 viste at Ralph er lige så ihærdig, som han hele tiden har været. Det er altså noget af et projekt. Dæk er glasset færdigt og mangler kun finishen
Fribordet har fået det første lag maling. Den bliver grå og dækket ligeledes i en grå, noget lysere farve. Navnet “Rødfisk” må vi påregne ændret. Vort forslag til ejeren er “Gråhvalen”, men ejeren vil ikke ud med det.
Hovedskottene så ikke for gode ud i bunden. De er nu reparerede og har fået en gang med malersprøjten
Interiøret bliver også grå bortset fra låger og skuffer.
Ny mastefod svejses
Her ses den nye mastefod. Der er påsvejset “vinger” der skal have forbindelse op mod de nuværende røstjerns forankring. Alt glasses fast i skrogsiden. Så kan riggen virkelig spændes op.
Så er mastefoden glasset færdig, og de øvrige bundstokke, som er forstærkede er klar til glasning
Her er mastefoden glasset færdig tillige med en ekstra forstærkning på et anden bundstok
Når nu motoren alligevel er ude kan man jo lige så godt støbe et nyt motorfundament.
Så ser bundarbejdet færdigt ud.
Slut på serien for denne gang ( julen 2018 ) Ralph arbejder ufortrødent videre på projektet. I den kolde tid, hvor det er for koldt tid glasfiberarbejde, arbejder han på doradeventilkasserne, hvor tanken er, at Thurø 33 bogstaver/cifre bliver huller. Og indeni kasserne, som han maler grøn/rød, monteres lys. – Det bliver spændende at se. Søsætning?- ikke i 2019.
Scroll to Top