Lundes historie

Foråret 2022
Lunde ejes nu af Jan Kolbye Jensen og Rikke Jensen. Den har hjemhavn i Holbæk, og har i 2022 fået ny motor (Nanni 30 HK) samt lavet de sidste ting som manglede efter en omfattende restaurering på Walsted – udført af Lundes tidligere ejere.

Lundes historie jvf. Morten Heede Hesel (ejer 2007-2014)
Opkaldt efter en Lunde som er en alkeart, i folkemunde kaldet søpapegøje let kendelig på det trekantede og farvestrålende næb. Lunden opholder sig, bortset fra yngletiden fra maj til august ca. 7+8 måneder på det åbne hav i Nordsøen: Her lever en stor del af verdensbestanden ved Island, Færøerne, Shetlandsøerne, Skotland og Norge og kan også findes, men kun i et lille antal, ved Jyllands vestkyst og i Kattegat.

Thurø 33 Byg. 168 værftapteret og færdigbygget hos Walsted i 1981/82, leveret til sin første tyske Ejer Hr. Günter Spelde i Bremerhaven, som navngiver båden Daphne. I 1996 sælger Hr. Günter Spelde båden videre til Dr. Christoph B. Ostertag, som herefter navngiver båden ”Julia” med hjemhavn i Augustenborg. Dr. Ostertag er bådens ejer indtil Margie og Morten Hesel køber og overtager båden i efteråret 2007. Båden sejler nu under dansk flag og hører hjemme i Struer i den vestlige del af Limfjorden.

”Lunde” fremstår utrolig velholdt. Om læ er båden ikke præget af brugsspor eller tegn på slid eller fugt, apteret med skabe og bog- hylder i styr- og bagbords side, bådens ydre er også i rigtig god stand dog er det her, båden de kommende år vil kræve lidt nærmere opmærksomhed, der planlægges allerede nogle projekter, som vil bevare bådens flotte ydre i så original stand som muligt. Den tidligere ejer skiftede motoren til en ferskvands kølet Bukh DV24 i 1997 som kun har kørt få timer, taget i betragtning af dens nuværende alder. Nyt rulleforstag og sejl samt mange andre dele er løbende blevet fornyet. Det seneste år er der blevet investeret i en del nyt udstyr og elektronik som Sailtainer rullesejl, vindmåler, ekkolod, VHF/DCS radio, selvstyrer, kortplotter forbundet med AIS og radar, som er monteret på scantrut beslag på agterstaget sammen med GPS antennen. Med denne løsning undgår man helt at lave huller i mast eller dæk, derudover er det nemt at servicere midt i sejler sæsonen, da man ikke skal kravle op i masten.

Første år med båden gik turen fra Augustenborg via Lillebælt, Tunø, Grenå, Hals til Struer, hvor hun nu har fået sin nye plads. En tur til Lemvig hvor vi havde båden på land en kort stund og fik taget mål til en ny bådvogn, så hun kunne komme ind for vinter. En anden lille tur en lun sommeraften gik via Oddesund til Thyborøn kanal og ud til Vesterhavet, hvor vi mærkede de store, men dovne dønninger rulle ind ude fra det store hav som lænker navnet fast til båden, og nye drømme opstod om at sejle endnu længere væk på eventyr.

Sommeren 2014
Lunde er solgt til Wolfgang Muckli og Andreas Haugenberg, boende henholdsvis i Birkenau og München. Båden ligger p.t. hos Walsted.
Scroll to Top