Interiør

Om læ er der teak allevegne. Det fornægter sig ikke at Aage Walsted også er møbelsnedker. Der er kælet for tingene og der er ikke noget lastværk. Båden er klassisk indrettet med oceaner af stuveplads. Skuffer og skabe allevegne.

Pantry placeret ved lugen i styrbord side med nedfældet køleskab  og den originale dobbelte petroleums kogeø, som skal forvarmes med sprit. Denne model er langtidsholdbar og billig i drift, men den kræver håndelag. I værste fald slår flammerne op i loftet.  De fleste har dog forladt dette arrangement til fordel for en gasinstallation. Skal der også være ovn, ryger køkkenskuffen nedenfor.

Denne Thurø blev bygget til en tysk ejer. Den nuværende har ladet de tyske skilte blive siddende. Det er ikke vanskeligt at gætte hvad en Dreifarbenlanterne er for noget. Den første tyske ejer var arkitekt. Han huskes endnu på værftet gående rundt og mumle “Brattkartoffelen” hele tiden. Han mente at med alle de ændringer han ville have, så kom han til at spise brasekartofler resten af livet.

Sådan tager salonen sig ud. Denne Thurø har skabe i begge sider. Andre har i stedet en eller to smalle pilotkøjer. I forskibet er der plads to, i agterskibet er der en nærmest herskabelig hundekøje. Begge sofaer har udtræk. Det betyder, at båden rummer plads til seks overnattende.

Da Thurø’en blev bygget var der ingen som gjorde sig forestillinger om elektroniske søkort til civilt brug. Da bådende blev bygget, var GPS ikke opfundet endnu.

Båden er konstrueret med en gennemgående indervæg af teak. Det betyder, at al kondens ender i sumpen således at båden altid er lun og knastør.

Scroll to Top